Співвласник КПФ «Карпати» Олег Смалійчук заявив, що клуб вийшов з професійного футболу і не буде заявлятись в аматори. Серед причин такого рішення він назвав блокування роботи Клубу другим співвласником.


Заяву Олега Смалійчука оприлюднили на офіційному сайті клубу. В ній він повідомив, що КПФ «Карпати» фактично припиняють свою роботу.

"На жаль, наш план перезапуску клубу не вдався. Тому КПФ «Карпати» вийшли з професійного футболу і не заявляються в аматори", - заявив Олег Смалійчук.
Він наголосив, що попри складні умови клубу вдалось погасити всі борги по заробітних платах та наданих послугах і товарах. Водночас співвласник КПФ «Карпати» наголосив, що рішення припинити діяльність команди стало наслідком деструктивної позиції іншого співвласника клубу.
"Структура власності існуючої юридичної особи – КПФ «Карпати» Львів – не дозволяла їй повноцінно функціонувати, не кажучи вже про розвиток. Другий співвласник «Карпат» роками блокував роботу клубу. Попри усі наші зусилля, за рік часу він так і не вступив в діалог", - повідомив Смалійчук.
Зауважимо, видання Lb.ua з посиланням на власні джерела називає другий співвласником КПФ «Карпати» олігарха Ігоря Коломойського.

Разом з тим, Олег Смалійчук підкреслив, що як юридична особи КПФ «Карпати» продовжують існувати.

"Ми не можемо закрити цю юридичну особу без згоди другого співвласника, тому вона продовжить існування і буде працювати над погашенням старих боргів", - повідомив він.
Нагадаємо, що станом на зараз в українському футболі існують три клуби з назвою «Карпати».

КПФ «Карпати», співвласником якого є Олег Смалійчук, є юридичним наступником тих самих легендарних львівських «Карпат». Крім того, зареєстроване також ТОВ «ФК Карпати», який зараз грає в Другій лізі. Його пов'язують з Володимиром Матківським, власником ТзОВ «Радехівський цукор». Також в другій лізі грають ФК «Карпати» з Галича на Івано-Франківщині.

Детальніше про ситуацію з брендом ФК «Карпати» читайте за посиланням.

ІА "Вголос": НОВИНИ