Поблизу Щирця у селі Піски, 6 тижнів тому, утворилось Карстове провалля діаметром 30 метрів та глибиною 12 метрів, на подвір'ї місцевого мешканця. Сьогодні воно збільшилося на метр.

Про це повідомляє Суспільне.

Після провалу ділянку обгородили та виставили мітки, щоб контролювати зміни. Зараз у селі заборонили рух вантажівок, втім, маршрутні таксі курсують без змін.

Відновлювальні роботи розпочнуться після виготовлення проєктно-кошторисної документації, які будуть готові у середині червня.

Михайло Міхно - один із родичів власника будинку біля якого утворилось провалля. Розповідає, що дідуся, який там жив забрали його діти через небезпеку, що утворилась внаслідок Карстового провалля .

«Коли утворилося провалля, воно пару днів розширювалося потім стало на своє місце. І практично нічого не змінилося, хата стоїть на місці, тріщини на хаті не розширюються, єдино, що підійшла вода, половину ями залило водою, ну це ґрунтові води, то нормальне явище», – каже Михайло.
Нагадаємо, що такі провалля трапляються там, де підприємства чи люди втручаються у ландшафт. За словами геологів на цій місцевості провалля можуть ще раз повторитися.

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ