Православна церква України вважає бійку між вірянами ПЦУ та прихильниками московського патріархату, яка сталась 17 жовтня у найбільшому православному храмі України в Черкасах, «свідомою провокацією з боку конкретних осіб, які намагалися створити картинку для російської пропаганди».

Про це заявив митрополит ПЦУ Євстратій (Зоря) в ефірі телемарафону «Єдині новини».

За словами священника, навіть останніми роками були випадки, коли представники та прихильники московського патріархату навмисно створювали перешкоди громадам, щоб завадити людям вийти з-під впливу УПЦ МП.

Але вчорашній випадок у Черкасах є «особливим винятком».

Він нагадав, що митрополитом Черкаської єпархії УПЦ МП є Феодосій (Снігірьов), який з минулого року перебуває під слідством за кількома підозрами.

«Тобто це людина, яка навіть на тлі інституції московського патріархату в Україні особливо вирізняється проросійськими поглядами», — зауважив митрополит ПЦУ.

Він вважає, що власне митрополит Феодосій й займався ретельною підготовкою цієї провокації.

За словами Євстратія, Снігірьов заздалегідь знав, що громада захотіла перейти до ПЦУ, тому й організував цю бійку з ретельним фільмуванням подій, щоб дискредитувати Україну та ухвалений у серпні закон про заборону релігійних організацій, які мають зв'язки з державою-агресоркою.

ІА "Вголос": НОВИНИ