Літак Boeing 737 Max 8 авіакомпанії Lion Air, який зазнав катастрофи в Індонезії 29 жовтня, розвалився через сильний удар об поверхню Яванського моря.

Про це повідомляє «Сегодня».

За словами керівника Комітету з дотримання безпеки на транспорті Соерджанто Таджахоно, до такого висновку дійшли, опираючись на дані з виявленої рятувальниками «чорної скриньки».

Таджахоно пояснив, що в момент зіткнення з водою двигун літака Lion Air обертався дуже швидко. Він зазначив, що це також стало зрозуміло з даних «чорної скриньки».

Загалом фахівці отримали інформація про 69 льотних годин літака і 1,9 тисяч його параметрів.

«Boeing 737 Max 8 розвалився на частини від удару об воду, жодних слідів, що вказують на розгерметизацію повітряного судна в польоті, не виявили», — розповів він.

Експерти припускають, що Boeing міг падати на швидкості близько тисячі кілометрів на годину.

При цьому Таджахоно визнав, що всупереч попереднім повідомленням, другий бортовий самописець, який міститься в кабіні пілота і записує перемовини екіпажу, досі не знайшли.

Рятувальники визнали, що всі 189 осіб, котрі перебували на облавку, загинули. Також продовжують шукати мовний самописець.

Як раніше повідомлялося, пасажирський Boeing 737, що слідував рейсом JT-610 Джакарта-Пангкалпінанг (Індонезія) зник із радарів за 13 хвилин після вильоту 29 жовтня. На облавку літака перебували 189 людей. Усі вони загинули.

Згідно з даними ЗМІ, на борту перебували 20 чиновників Міністерства фінансів Індонезії.

В авіакомпанії Lion Air повідомили, що літак Boeing 737 мав технічні проблеми в попередньому польоті.

Згодом у мережі опублікували фото та відео з місця авіакатастрофи.

ІА "Вголос": НОВИНИ