Дослідницька пошукова мережа Bellingcat оприлюднила звіт з іменами бойовиків, відповідальних за катастрофу літака MH17 на Донбасі.

Відповідний звіт організація оприлюднила в середу, 19 червня, повідомляє «ТСН».

«Ми постаралися встановити особи більшості фігурантів прослуховувань СБУ, які раніше були невідомі широкому загалу. У цій доповіді наводиться контекст перехоплених телефонних переговорів і встановлюються нові потенційні підозрювані у збитті MH17», - йдеться в повідомленні.

Серед нововиявлених осіб - винищувачі-сепаратисти, які несуть безпосередню відповідальність за неправильне визначення MH17 як ціль, а також за супровід і розгортання ракетної установки «Бук», яка збила MH17. Серед цих людей - Леонід Харченко («Кріт»), Олег Пулатов («Гюрза», «Халіф»), Едуард Гілазєв («Рязань»), Олег Шарп («Змій»), Сергій Поваляєв («Боцман»), Валерій Стельмах («Найманець»), Ігор Українець («Мінер») і Олександр Семенов («Санич»).

Всі ці люди, за винятком Гілазова (імовірно, помер від 27 липня 2015 року) і Поваляєва (померлого від 6 січня 2016 року), досі живі і живуть або в Росії, або на окупованій території в Україні.

Идентификация сепаратистов, причастных к сбитию MH17 from tsnua
Як писав «Вголос», спільна слідча група, яка розслідує катастрофу рейсу МН17 Malaysia Airlines 2014 року, оприлюднить імена підозрюваних 19 червня.

Рейс авіакомпанії Malaysia Airlines Амстердам–Куала-Лумпур був збитий у небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. У тій трагедії загинули 298 пасажирів і членів екіпажу літака – всі, хто перебували на борту. За висновками слідства, авіалайнер був збитий ракетою класу «земля-повітря», випущеної із ЗРК «Бук», який належав російській військовій частині з-під Курська.

ІА "Вголос": НОВИНИ