8 грудня, 1963 року у Римі розпочав свою роботу Український католицький університет (УКУ) св. Климента. Згодом УКУ відкрив свої філії у Буенос-Айресі, Чикаго, Вашингтоні, Філадельфії, Монреалі та Лондоні. У 1994 році Університет св. Климента розпочав свою діяльність у Львові як «Львівська Богословська Академія».

8 грудня  Церква вшановує пам’ять Климента Папи. У православ'ї його вважають одним з перших християнських проповідників на Русі.

46 років тому  саме у цей день у Римі заснували  богословський навчальний заклад  –  Український католицький університет св. Климента. Його засновником став Патріарх Української греко-католицької церкви, кардинал Йосип Сліпий. Упродовж 60-80-х років Український католицький університет св. Климента Папи славився як активний духовний і науковий центр діаспори. За той час вийшли друком понад 200 академічних видань. 

Зараз тут діють дияконські курси і інші студії, але передусім – це місце зустрічі українців-емігрантів із різних країн.

Нині у триповерховій будівлі римського університету живуть священики і студенти, які вчаться у світських і духовних закладах столиці. Діє бібліотека та музей Патріарха Йосипа Сліпого.

У 2002 році  Український католицький університет  відкрився у Львові. 

ІА "Вголос": НОВИНИ