Правоохоронці викрили ще трьох російських загарбників, які під час окупації Херсона жорстоко катували місцевих жителів та вбивали українців. 

Про це повідомили в прокуратурі Херсонської області. 

Українські правоохоронці встановили особи трьох росгвардійців, які під час окупації Херсона катували цивільних українців. Двох з них підозрюють у навмисному вбивстві цивільної особи. 

За даними слідства, підозрювані спільно з іншими окупантами від березня по жовтень 2022 року викрадали та катували українців у приміщенні ізолятора тимчасового тримання. Там росіяни катували людей, примушували їх до співпраці та вимагали свідчити проти своїх знайомих. 

Наразі встановлено понад двісті осіб, які утримувались у цій будівлі та щодня піддавались різним методам катувань, у тому числі застосуванню електричного струму у ділянці статевих органів. Задокументовано два факти смерті цивільних від тортур.

Трьом росіянам, дані яких уже встановили, заочно повідомили про підозру в жорстокому поводженні з цивільним населенням та інших порушеннях законів та звичаїв війни трьом росгвардійцям.

Двом з них ще інкриміновано умисне вбивство цивільної особи.

ІА "Вголос": НОВИНИ