Служба безпеки України знешкодила угруповання рекетирів, яке викрадало мешканців Чернігівщини. Злодії також розхитували ситуацію на прикордонній зоні з РФ.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Як стало відомо, злочинці тероризували та намагалися тримати у страху мешканців Чернігівської області. Підозрюваними є мешканці обласного центру, які раніше вже були притягнуті до кримінальної відповідальності за вчинення тяжких злочинів.

Чоловіки створювали штучні конфліктні ситуації з жителями прикордонного регіону, а потім вимагали з них гроші за “врегулювання спору”. 

Правоохоронці затримали п'ятьох учасників банди, коли ті намагалися викрасти місцевого мешканця. Йому рекетири “намалювали борг” у майже 100 тисяч гривень.

Відомо, що у разі відмови платити, чоловіки викрадали людей, а потім відвозили у заздалегідь підготовлені місця і піддавали жорстоким тортурам.

Вони катували людей і обіцяли припинити знущання тільки у разі негайного перерахування коштів на банківські рахунки фігурантів. Крім того, зловмисники знищували майно громадян шляхом підпалів на території інших регіонів.

Зараз учасники банди перебувають під вартою Їм загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ