Служба безпеки України підозрює у порушенні законів та звичаїв війни уродженцю Луганщини Володимиру Полуполтінних.

Про це повідомляє Судовий репортер

Протягом березня-травня 2022 року у міста Попасна Луганської області ішли бойові дії між українською армією та російськими військовими і угрупованнями «ДНР» і «ЛНР» до повної окупації міста.

У цих боях, зокрема, був залучений «6-й Гвардейский Отдельный Мотострелковый казачий полк ЛНР» під командуванням Полуполтінних.

У стримуванні російської агресії брав участь громадянин Пономаренко, який був мобілізований до 24-ї окремої механізованої бригади імені Данила, військова частина А0998, призначений на посаду старшого радіотелефоніста, лінійного наглядача.

18 березня Пономаренко у складі підрозділу ЗСУ прибув у Попасну з метою оборони міста. Орієнтовно 27 березня Пономаренко та ще низка українських військових потрапили в полон противника. Військовополонених посадили у вантажівку і повезли в окупований Первомайськ Луганської області, де помістили до підвалу невідомої будівлі.

Полуполтінних як командир наказав підлеглим вивести Пономаренка на середину кімнати з метою перевірки документів, які він мав при собі.

З’ясувалося, що Пономаренко раніше служив у 44-й артилерійській бригаді ЗСУ і брав участь в антитерористичній операції на території Луганщини. Полуполтінних є уродженцем міста Новодружеськ Луганської області і вирішив помститися українському військовому нібито за обстріли території «ЛНР».

Бойовик дістав із кобури пістолет невстановленої моделі і з відстані півтора-два метри вистрелив Пономаренку в ліву стопу, заподіявши вогнепальне поранення. А також  відмовив полоненому у медичній допомозі.

Читайте також у «Вголосі»: у Дніпрі з-під завалів будинку, куди влучила рашистська ракета, врятували 39 осіб. 

ІА "Вголос": НОВИНИ