Через онлайн-зв'язок, сьогодні, 16 березня, секретар Львівської міської ради Маркіян Лопачак долучився до засідань міських рад Кракова та Лодзя, аби розповісти про події, які відбуваються в Україні та подякувати польським друзям за неймовірну підтримку у такі часи.

Про реакцію на звернення Маркіяна Лопачака написав у Facebook депутат Краківської міської ради Лукаш Вантух, який саме зараз перебуває у Львові. 

«Краківські міські обранці оваціями зустріли виступ голови Львівської міської ради Маркіяна Лопачака. Я дивився їх на ноутбуці у Львові в штабі гуманітарної допомоги. Потім пішов до нього в кабінет, де передав подарунки з Кракова (про них пізніше буде окремий пост, тільки зверніть увагу на кухоль), також отримав книжку з автографом голови й ми трохи поговорили. Сьогодні я отримаю повний список найбільш необхідних ліків», – написав Лукаш Вантух.

Під час свого виступу Маркіян Лопачак зазначив про важливість допомоги Польщі для України.

«Дякую за допомогу не лише словами, а й ділами. Дякуємо, що вітаєте наші родини, ви робите все можливе, щоб Україна була незалежною та суверенною. Минулої неділі ми отримали дві машини швидкої допомоги з Польщі, дякуємо місту Вроцлав. Ми також знаємо, що місто Лодзь також робить все, що може, щоб нам допомогти. Кажуть, друзів зустрічаєш у бідності, ми їх зустрічали під час війни. Разом з вами ми обов’язково переможемо. Хай живе Польща, Слава Україна», – наголосив у виступі Маркіян Лопачак.

До слова, після початку вторгнення Росії в Україну Польща прийняла на своїй території понад 1 мільйон українських біженців.

ІА "Вголос": НОВИНИ