Тренування кенійського бігуна на марафонські дистанції Едвіна Мокуо ледь не завершилося трагедією. Коли спортсмен біг по високій траві поряд з річкою, на нього раптово напав бегемот.

Едвін спробував втекти від збожеволілого тварини, але зробити цього не вийшло, повідомляє 24 канал.

«Я прикинувся мертвим. Не знаю, чи допоміг мені Бог або щось ще спонукало мене зробити це. Бегемот просто стояв і дивився на мене. Він стиснув в пащі мою ліву руку і груди. Бегемот постійно кусав мене в одне і те саме місце, одночасно підкидаючи вгору і вниз», – розповів згодом 28-річний марафонець.

Пропажу партнера по команді зауважив Денис Кіпкосгей. Повернувшись назад бігун побачив, як Мокуо відчайдушно бореться з бегемотом.

"Я побачив, як він намагається звільнитися від одного з бегемотів. Я налякав інших тварин, перш ніж направити свою енергію на того, хто напав на нього", – наводить слова Кіпкосгея сайт Daily Nation.

Едвін отримав численні ушкодження – переломи ребер, лівої руки в двох місцях, а також травми хребта. Також у нього була сильна кровотеча. Зараз він знаходиться в лікарні, і медики не дають оптимістичних прогнозів про його майбутнє в спорті. У зв'язку з цим спортсмен буде вимагати від уряду Кенії компенсацію, оскільки проводити тренування в місцях скупчення тварин він змушений був через коронавірусні обмеження, які введені в країні.

Минулого місяця двоє людей були вбиті і троє поранені через бегемотів. Все почалося через сильні дощи, які призвели до того, що водойми вийшли з берегів. Тваринам довелося обживатися поруч з населеними пунктами. З початку року бегемоти вбили більше 10 людей.

Мокуо став переможцем напівмарафону, що проводилося в кінці лютого в турецькому Трабзоні, а через кілька днів повинен був брати участь в Ізмірському марафоні в місті на узбережжі Егейського моря.

ІА "Вголос": НОВИНИ