Депутат ЛМР Ігор Зінкевич заявив, що керівництво «Львівелектротрансу» не виконує вимоги закону «Про відкритість використання публічних коштів».

Про це він написав на своїй сторінці у «Фейсбуці».

Депутат розповів: готуючись до громадських слухань з приводу підвищення вартості проїзду в міському електротранспорті, разом із колегами продовжує шукати офіційну інформацію про фінансування ЛКП «Львівелектротранс» із бюджету і використання цим підприємством публічних коштів.

«Відповідно до Закону України "Про відкритість використання публічних коштів«, вся інформація про використання публічних коштів ЛКП »Львівелектротранс" мала б відображатися на Єдиному веб-порталі використання публічних коштів», - зазначив він.

Та уточнив, що на цьому веб-порталі йому вдалося відшукати сторінку ЛКП "Львівелектротранс", яка знаходиться за посиланням https://spending.gov.ua/new/disposers/03328406/profile, проте в профілі підприємства вказано, що його директором ... є Михайло Сидорович, який звільнився ще в кінці 2017 року. У вкладці "Договори" розміщено інформацію лише про два договори із ПАТ "Львівобленерго", які датовані ще 06.01.2015 р. та 30.12.2016 р. У вкладці "Звіти" і "Трасакції" немає жодної інформації.

Відповідно депутат свої слова підкріпив скріпами із сайту.

«Зауважу, що неоприлюднення інформації на Єдиному веб-порталі використання публічних коштів є адміністративним правопорушенням, передбаченим статтею 212-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Протоколи про такі адміністративні правопорушення відповідно до частини 8-ї статті 255 КУпАП складають уповноважені особи секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини або представники Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини», - наголосив Зінкевич.

І додав: «Відповідно до цього направляю депутатське звернення на ім'я Представника Уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Західних областях України п. Світлани Іванівни Семчишин із проханням скласти протокол про адміністративне правопорушення, вчинене посадовими особами ЛКП "Львівелектротранс"».

Також депутат планує перевірити, як вимоги Закону України "Про відкритість використання публічних коштів" виконує Львівське комунальне автотранспортне підприємство № 1.

«Наразі висновок один - ЛКП "Львівелектротранс" приховує інформацію про використання публічних коштів і не публікує її на відповідному веб-порталі», - резюмував Ігор Зінкевич.

ІА "Вголос": НОВИНИ