До участі в нараді також було запрошено керівників міліції Хмельницької та Черкаської областей, де тривали і тривають такі експерименти, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

Участь у нараді взяли перший заступник голови МВС Ека Згуладзе та заступник міністра Олександр Тахтай, а також начальник Головного управління МВС України у Львівській області, полковник міліції Дмитро Загарія, керівництво Львівської області та представники місцевої влади.

Крім того, в нараді взяли участь керівник департаменту з регіональних питань консультаційної місії Європейського Союзу в Україні Удо Моллер та голова Експертної ради при МВС України Євген Захаров.

На нараді йшлося про те, що збільшення кількості груп швидкого реагування на вулицях Самбора дало змогу зменшити час прибуття міліції на виклик, а отже, забезпечити ефективнішу протидію правопорушенням. Як наслідок, зріс суттєво рівень довіри місцевої громади до роботи правоохоронців.

Керівник департаменту з регіональних питань консультаційної місії Європейського Союзу в Україні Удо Моллер зазначив, що оперативне реагування правоохоронних органів на звернення громадянина впродовж 5-7 хвилин є європейським стандартом. Зараз, з огляду на результати експерименту в Самборі, можна відзначити, що він є справжньою реформою.

Експеримент у Самборі триватиме, розвиваючись за так званою «кущовою» системою, коли місцеву міліцію буде інтегровано з кількома сусідніми підрозділами внутрішніх справ і «вертикально» вона підпорядковуватиметься Головному управлінню міліції Львівщини. Це дасть змогу поліпшити керованість сил міліції і забезпечити ефективність реагування на повідомлення про правопорушення.

Як писав «Вголос», триває робочий візит міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова до Львівської області.

ІА "Вголос": НОВИНИ