Про це повідомляє «Твоє місто».

Мінґареллі підкреслив, що Україна має значні природні та людські ресурси, що дає всі можливості швидко стати сучасним відкритим суспільством, заснованим на засадах ефективної соціальної ринкової економіки. Втім дипломат зауважив, що заважає розвитку країни війна та корупція.

«Але у вас є кілька перепон: перш за все, складний сусід на сході. Як наслідок – у вас війна, яка має величезний негативний вплив на суспільство та економіку. Тому першочергова мета ЄС допомогти вам захищати незалежність, суверенітет та територіальну цілісність вашої країни», – зазначив він.  Попри те, що різні держави Євросоюзу мають різні позиції щодо співпраці з Кремлем, посол назвав пріоритетом консолідацію для продовження санкцій проти Росії.

Але не змовчав і про внутрішні негаразди: «Кілька людей перетворюють вашу фантастичну країну у банкомат. Великою мірою це завдяки корупції. Тому ми присвячуємо багато нашого часу, енергії та ресурсів, ділячись нашим досвідом подолання корупції з вашою владою».

- сказав Х’юґ Мінґареллі.

На думку Мінґареллі, рівнем освіти, володіння IT-технологіями та мовами в Україні можуть позаздрити у Західній Європі.

Нагадаємо, Х’юґ Мінґареллі, французький дипломат італійського походження, є головою представництва Євросоюзу в Україні з 29 серпня 2016 р.

Нагадаємо, як писав «Вголос»  аудиторська перевірка в «Приват Банку» міжнародною компанією «Price Waterhouse Coopers» викрила схеми розкрадання українських кредитів призначених для реформ та боротьби з корупцією. Кредити Міжнародного кредитного фонду (МВФ) «пройшли» через націоналізований «Приват Банк» та опинилися на рахунках підставних осіб, які ведуть до оточення Президента України Петра Порошенка та екс-міністра фінансів Наталії Яресько.

 

 «Вголос» 

 

   

ІА "Вголос": НОВИНИ