Від початку повномасштабної російської агресії в нашій області встановлено 544 блокпости. Більшість із них - збудовані самовільно і скоріше перешкоджають руху екстрених служб та гуманітарних вантажів, ніж допомагають.

Про це повідомляє начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Він нагадав, що Львівщина перебуває в тилу, тому зараз завдання громади області - якісно та швидко доставляти необхідні харчі, ліки, речі першої необхідності та амуніцію українцям та воїнам у регіонах, де триває активна боротьба з загарбником. А також нам потрібно повністю відновити логістику для доставки продуктів у крамниці та інші транспортні потреби підприємців і звичайних людей.

«Тому кількість блокпостів зменшать до 100, ще якусь кількість із них перетворять у спостережні», - каже Максим Козицький.

Він нагадав, що необхідну систему блокпостів у Львові та області розробили фахівці Академії сухопутних військ та військові експерти. Там чергують  Національна поліція, СБУ, тероборона та Нацгвардія. Тому що саме  вони, за законом, можуть здійснювати перевірку документів та авто. А ось представники добровольчих формувань громад не мають права вимагати документи та перевіряти авто осіб, які проїжджають.

Читайте також у «Вголосі»:

З понеділка у школах Львова відновлюється навчання.

На Львівщині працюватимуть підприємства, евакуйовані з територій України, де зараз відбуваються бої.

ІА "Вголос": НОВИНИ