Сьогодні у дитячій лікарні Першого медоб’єднання Львова перебуває 80 дітей з ковідом. З них троє – в реанімації.

Про це «Вголосу» повідомили у пресслужбі медичного закладу.

За словами завідувачки Другого педіатричного відділення Дитячої лікарні Першого територіального медоб’єднання Львова Ірини Бережної, захворюваність на ковід серед дітей у Львові стабілізувалася, але не знижується.

«Дітки госпіталізуються, дітки виписуються: кількість пацієнтів у нашому відділенні залишається такою самою», - каже вона.

Лікарка зауважила, що вік пацієнтів відділення – від одного місяця до 16 років. Симптоми хвороби: нежить, різкий біль у горлі, охриплий голос, утруднене дихання та кашель. А також збільшилися дисфункції кишково-шлункового тракту.

Ірина Бережна радить батькам звертатися до лікарні відразу, як бачать, що дитина почуває себе зле. І вже медики порадять, чи треба госпіталізувати дитину, чи можна лікувати її вдома.

П’ятимісячна Яночка захворіла після того, як її відвідали бабуся з дідусем. Старенькі навіть не здогадувалися, що вони вже інфіковані ковідом. А ось у Яночки температура підвищилася до 39.

Олена Галинець, мама Яночки, зізнається що дуже злякалася.

«Нам радили збивати температуру і не панікувати. Але боялася за дитину. То ж ми зібралися в лікарню. Мені буде спокійніше, якщо дитину огляне лікар, який знає, що потрібно робити, а не ми будемо вигадувати чергові методи лікування та прислухатися до різних порад», - каже мама Яночки Олена. 

У дитячій лікарні встановили діагноз дівчинці та призначити лікування. Зараз дитина почуває себе добре.

Директор Дитячої лікарні Першого територіального медоб’єднання Львова Іван Міськів зауважив, що за добу до лікарні госпіталізовують до 20 дітей з ковідом.

Ольга Білик перебуває у лікарні з двома дітками: семирічною Анею та чотирирічним Максимом. До лікарні діти потрапили з бронхітом, пневмонією, сильним кашлем та головним болем. В перші дні вони лежали під крапельницями. Зараз їм значно краще.

«На жаль, ми не вчасно звернулися до лікарні. Нас виписують, але доведеться ще продовжити лікування вдома», - каже Ольга Білик.

Нагадаємо, як повідомив «Вголос», Львівщина перебуває у трійці лідерів за кількістю нових випадків захворювання на ковід.

ІА "Вголос": НОВИНИ