У результаті урагану «Гарві», що обрушився на південно-східне узбережжя США, загинуло троє людей. Про це повідомляє газета Los Angeles Times з посиланням на помічника начальника пожежної служби Роя Лерда. За його словами, усі троє загинули в окрузі Аранзас.

Зараз екстрені служби продовжують розбирати завали будівель, що обрушилися, прибирають з доріг повалені дерева і ліхтарні стовпи, а також перекинуті автомобілі.

 

За даними телеканалу ABC, ураган пошкодив частину будівель в Рокпорті. Також в сусідньому місті Корпус-Крісті з населенням в 320 тис. чоловік ураган обірвав лінії електропередач, таким чином позбавивши світла 155 тис. чоловік.

Потужність урагану досягала четвертої категорії (за п'ятибальною шкалою Саффіра - Сімпсона). За три години швидкість вітру знизилася з 208 км/год до 200 км/год і експерти знизили рівень потужність «Гарві» до третьої категорії. За інформацією ABC, ураган прямує на північний захід США зі швидкістю 9,6 км/год.

Ураган вважається найпотужнішим за останні 12 років. Швидкість вітру досягає 178-208 км / ч. У зв'язку з ураганом «Гарві» президент США Дональд Трамп оголосив режим стихійного лиха у штаті Техас та закликав жителів проявляти максимальну обережність.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ