Під час відвідин до Львова 26-27 червня 2001 року Папа Римський Іван Павло ІІ зупинився у Митрополичих палатах, що у соборі Святого Юра. Зараз ця кімната стала музеєм.

Про це пише NTA із посиланням на синкела у справах монашества Львівської Архиєпархії УГКЦ Юстина Бойка.

«Є той клячник, на якому Папа молився перед кіотом, престіл часів митрополита Андрея Шептицького. Це був другий поверх, піднімався ліфтом у кімнату. У ній досі ніхто не ночує. Вона як музей служить», – розповів о. Юстин Бойко.

Також він пригадує, яким великим був спротив приїзду Понтифіка в російській православній церкві. «Позиція була вкрай негативною», - говорить священнослужитель. Вочевидь, у московському патріархаті передчували, який потужний вплив харизматичний Іван Павло ІІ може вчинити на українців.

«Він тоді молодь заохотив не виїжджати з країни, заохотив молодь покласти віру в Бога. І мені здається молодь тоді зрозуміла важливе. Я є свідком того, що саме та молодь потім робила Помаранчеву революцію. Що та молодь опісля стала на передовій Революції Гідності. Ось цей період від приїзду Папи розбудив у нас гордість за те, що ми українці», – так оцінює вагу приїзду Івана Павла ІІ в Україну о. Юстин Бойко.

Нагадаємо, зараз у Львові триває відзначення 20-річчя від приїзду Папи Римського Івана Павла ІІ. Зокрема, завтра, 21 червня, у церкві Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ  на Сихові, для вірян виставлять мощі Понтифіка.

Повна програма заходів тут.

ІА "Вголос": НОВИНИ