Для 53% українців впевненість у майбутньому погіршилась, лише для 14% - покращилась.

Згідно з результатами опитування, яке провела соціологічна група «Рейтинг», 14% українців відповіли, що їх відчуття впевненості у майбутньому покращилось за останній рік, для 30% - воно не змінилось і для 53% – погіршилося.

На думку більшості, політична та економічна ситуація в Україні погіршилась за останній рік: так відповіли 63% і 70% відповідно. Близько 20% вважають, що ситуація не змінилась, для 12% - покращилась політична ситуація, для 8% - економічна.

Матеріальне становище родини для 40% українців не змінилось за рік, для 50% - погіршилось, лише для 9% - покращилось.

Попри скептичні відповіді, у порівнянні з груднем 2018 року оцінки політичного й економічного становища дещо покращились. Найбільш оптимістично оцінюють зміни у всіх цих сферах мешканці столиці та наймолодші опитані.

Опитування проводили серед населення України віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Було опитано 2500 респондентів. Методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера. Терміни проведення: 16-18 грудня 2021 р.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ