Про це він заявив у четвер на прес-конференції, присвяченій Національному конкурсу 45-ої «Молодості», повідомляє «Укрінформ».

«Ситуація дуже складна, бо сьогодні «сиплються» і спонсори... І дуже важка ситуація з нашим містом. Ми, мабуть, будемо відмовлятися від тієї подачки, яку дає нам місто - це 200 тисяч гривень. Для Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість», нам здається, непристойно приймати таку суму. Той же Одеський фестиваль від Одеси отримав принаймні мільйон гривень, що в п'ять разів більше», - сказав Халпахчі.

За його словами, усі звернення до мера залишилися без відповіді, тому не виключено, що 45-ий Київський міжнародний кінофестиваль буде останнім. «А з наступного року, може, з'явиться Перший Міжнародний кінофестиваль з назвою іншого міста, де дійсно культурна політика значно  краща. Така загроза, на жаль, є», - сказав Халпахчі, додавши, що «нам сьогодні запропонували велику підтримку з іншого міста».

Водночас він наголосив, що від держави фестиваль цього року має «більш-менш стабільну підтримку». «Ці цифри вже були озвучені. Але, на жаль, їх мало. Якраз у цій ситуації голова Держкіно Пилип Іллєнко намагається зараз через Міністерство фінансів збільшити фінансування», - зазначив гендиректор.

ІА "Вголос": НОВИНИ