У мене є приклад фільму, який я знімав за свої гроші з бюджетом близько 10 тисяч доларів. Якщо у тебе є бажання і хороший фотоапарат, то на сьогодні ти може зняти досить якісне зображення.

Про це в інтерв’ю «Вголосу» розповів кінорежисер «Атлантиди» Валентин Васянович.

«Я це показав за допомогою кінострічки  «Рівень чорного», яку кілька років тому теж висунули на здобуття премії «Оскар» від України», - наголосив він.

За словами Васяновича, загалом таким шляхом можна йти, та все ж без підтримки держави та Держкіно в принципі національна кінематографія не зможе відбутися.

«У всьому світі так є, що національні фільми підтримують фінансово з державних фондів. Хоча без Держкіно не було би відродження української кіноіндустрії, яку маємо на сьогодні, і не було би успіхів, котрі ми маємо на міжнародних фестивалях», - зазначив він.

І уточнив: «Бюджет «Атлантиди», до прикладу, складає близько 1-1,2 млн доларів. Частина державних коштів, решта – приватні кошти закордонних фондів та меценатів тощо».

Більше читайте у статті: «Ми маємо стати сильним політичним суспільством»: режисер Васянович про найочікуваніший фільм «Атлантида».

ІА "Вголос": НОВИНИ