Від сьогодні Кіпр пом'якшує карантинні обмеження для мандрівників з 65 країн світу. Тепер вакциновані туристи, які приїзджатимуть в країну з 10 травня, не зобов'язані мати негативний тест та проходити обов'язковий карантин.

Про це йдеться на сайті Міністерства туризму Кіпру.

«Пасажири, які були вакциновані та мають дійсний сертифікат про вакцинацію, зможуть подорожувати до Республіки Кіпр не зобов'язуючись відповідати умовам відповідної категорії країн, такі як, наприклад, лабораторне обстеження RT-PCR або самоізоляція / карантин тощо, або видача спеціального дозволу для цілей в'їзду в Республіку Кіпр», - повідомляє міністерство.
Нові правила будуть поширюватись на всі країни Шенгенської зони. Також влада Кіпру дозволила в'їзд туристам з США, Канади, Ізраїлю, Великобританії, Об'єднаних Арабських Еміратів, Катару, Єгипту, Швейцарії, Нової Зеландії та Австралії.

До слова, українці також матимуть змогу подорожувати до Кіпру за умови дотримання оновлених владою країни вимог.

Зокрема, мандрівники з вищеперечислених країн зобов'язані заповнити форму та отримати CyprusFlightpass. Для цього іноземцям необідно завантажити на сайт копію свідоцтва про вакцинацію та зазначити, яким препаратом та коли саме вона була проведена.

Зазначається, що сертифікат про вакцинацію вважатиметься дійсним за умови, що вакцинацію було здійснено в необхідних дозах однією з вакцин, затверджених Європейським агентством з лікарських засобів (EMA), або вакциною Sputnik V (Gam-COVID-Vac).

Раніше Вголос повідомляв:

ІА "Вголос": НОВИНИ