Про це повідомляє ТСН із посиланням на Financial Times.

Замороження активів сталося за позовом компанії Raga Establishment, яка належить колишньому голові правління «Родовід Банку» Денису Горбуненку. Raga продала «Укртелеком» Ахметову в 2013 році за 860 млн доларів, але бізнесмен нібито вніс тільки 100 млн доларів авансу і припинив платежі.

У Ахметова є час до 8 січня на подачу апеляції.

Під заморозку активів може потрапити в тому числі найдорожча квартира в Гайд-парку в Лондоні, яку Ахметов придбав у 2011 році.

Нагадаємо, що держава продала 92,79% акцій «Укртелекому» в 2011 році за 10,6 млрд грн. Його офіційним покупцем виступила компанія «ЕСУ», дочірня фірма австрійського фонду EPIC. Два роки по тому він перепродав телеком-оператора Рінату Ахметову.

Колишня назва Raga Establishment Ltd – Epic Telecom Invest Ltd. Ця кіпрська компанія виступила від імені австрійського фонду EPIC офіційним власником «ЕСУ» на момент приватизації «Укртелекому».

Фонд державного майна недавно оголосив операцію з продажу «Укртелекому» недійсною, і вимагає повернути корпорацію державі. Сторони конфлікту ведуть судові розгляди. Позови по «Укртелекому» розглядають в Україні та Лондоні. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ