СБУ усе ж заборонила в'їзд російському співакові Філіпу Кіркорову в Україну. Тепер він не зможе відвідувати Україну три роки.

Відповідну інформацію відомство оприлюднило у відповіді на офіційний запит від 16 липня 2021 року.

Фото документа показав на своєму YouTube-каналі блогер і активіст Сергій Стерненко 

Як стало відомо, заборона на в'їзд Кіркорову в Україні діє ще з 7 червня.

Нагадаємо, після того, як російського співака Філіпа Кіркорова, який потрапив до списку осіб, що становлять загрозу національній безпеці, прибрали з чорного списку на сайті Мінкульту, в мережі розгорівся справжній скандал.

Українці бурхливо обговорювати рішення спецслужби. Люди дивувалися, що ще 24 червня Філіп Кіркоров був оголошений особою, яка становить загрозу національній безпеці України, а вже 25 червня артиста прибрали зі списку. Рішення влади пов'язували з президентом Зеленським, який раніше мав спільні проєкти з прокремлівським співаком.

Зазначимо, що Кіркоров називає український Крим «російським». Він незаконно приїжджав на окупований півострів з концертами. Також «король» російської естради неодноразово висловлювався на підтримку режиму Путіна і закликав цькувати опозиціонера Навального.

До речі, російський співак досі є народним артистом України. Це звання він отримав 2008 року.

Раніше у Службі безпеки України заявили, що рекомендації щодо виключення російського співака Філіпа Кіркорова з переліку осіб, які загрожують національній безпеці України, пов’язані з «судовими прецедентами».

ІА "Вголос": НОВИНИ