У Міністерстві закордонних справ Китаю знову попередили США про наслідки візиту конгресвумен Ненсі Пелосі до Тайваню.

Про це йдеться в заяві представника МЗС Чжао Ліцзяня.

«Ми уважно стежимо за маршрутом спікера Пелосі. Її візит на Тайвань є грубим втручанням у внутрішні справи Китаю, серйозним підривом суверенітету та територіальної цілісності нашої країни, серйозною загрозою миру та стабільності в районі Тайванської протоки, а також серйозним підривом китайсько-американських відносин», – сказав він.

За словами Чжао Ліцзяня, приїзд Пелосі на Тайвань буде грубим втручанням у внутрішні справи КНР, що порушуватиме принцип «одного Китаю», що, своєю чергою, створить загрозу миру та стабільності в Тайванській протоці.

Він також закликав США не розігрувати «тайванську карту» контролю над Китаєм.

Управління морської безпеки Китаю розповсюдило повідомлення про те, що з 00:00 години 2 серпня до 00:00 години 6 серпня в частині акваторії Південно-Китайського моря проводитимуться військові навчання з бойовими стрільбами.

Спікерка Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі заявила, що її візит на Тайвань є сигналом непохитної відданості Америки підтримці динамічної демократії острова.

Про це йдеться у заяві Пелосі.

«Візит нашої делегації Конгресу на Тайвань вшановує непохитну відданість Америки підтримці динамічної демократії Тайваню. Наш візит є частиною ширшої подорожі до Індо-Тихоокеанського регіону — включаючи Сінгапур, Малайзію, Південну Корею та Японію — зосередженої на взаємній безпеці, економічному партнерстві та демократичному врядуванні», – зазначила Пелосі.

Читайте за темою:

Літак Пелосі приземлився в Тайвані. Фото. Відео

Літак Пелосі наближається до Тайваню: що відомо

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ