Прикраси прямували з Тайваню на адресу отримувача з міста Дніпро. Прозоре каміння у виробах митники за допомогою експрестесту відразу ідентифікували як діаманти.

Київські митники виявили у міжнародному експресвідправленні незадекларовані ювелірні вироби з маркуванням люксових брендів «Cartier», «Bvlgari» та «Van Cleef&Arpels».

Про це повідомляє пресслужба Київської митниці.

Як стало відомо, прикраси, які прямували з Тайваню на адресу отримувача з міста Дніпро, були задекларовані як сталеві намистини загальною вартістю 60 доларів США. Проте, під час митного контролю відправлення митники замість сталевих намистин виявили 11 прикрас з білого та жовтого металів, інкрустованих камінням.

«Всі вироби були з характерними для коштовностей маркуванням та позначками. Прозоре каміння у виробах митники за допомогою експрестесту відразу ідентифікували як діаманти. А згодом це підтвердили і експерти», – йдеться у повідомленні.

За висновками фахівців, це:

  • шість браслетів з маркуванням «Cartier» з колекції «LOVE» зі сплаву білого, жовтого та рожевого золота, оздоблені діамантами
  • браслет та три каблучки з маркуванням «Bvlgari» з колекції «Serpеnti Viper» зі сплаву білого золота, з діамантами
  • каблучка з маркуванням «Van Cleef&Arpels» з колекції «Magic Alhambra» зі сплаву жовтого золота і вставкою з оніксу.

Київською митницею складено протокол про порушення митних правил. Ювелірні вироби вилучено до прийняття рішення у справі. Їх вартість буде визначено згодом.

ІА "Вголос": НОВИНИ