У вівторок, 25 січня, першому заступнику голови Київської міської державної адміністрації Миколі Поворознику вручили підозру.

Він фігурує в кримінальному провадження щодо позбавлення земельної ділянки апарату Ради нацбезпеки та оборони.

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив на власній сторінці в соціальних мережах.

Кличко розповів, що йдеться про ділянку біля станції метро «Сирець» на вулиці Щусєва. Київ у 2019 році привів до ладу занедбану ділянку. Місто здійснило благоустрій території та вивезло сміття.

На ділянці облаштували сквер, однак РНБО намагається забудувати цю територію багатоповерхівками та чинить тиск на київську владу через правоохоронців.

Ще в 2009 році ділянку передали апарату РНБО в постійне користування. У 2019 році встановили, що за десять років представники відомства так і не використали її за призначенням. Там утворилося сміттєзвалище.

Відомості про Миколу Поворозника

Народився у квітні 1972 року в селі Святець, що на Хмельниччині. У 2006 році очолив головне управління з питань регуляторної політики.

Через шість років став першим заступником керівника Головного управління промислової, науково-технічної та інноваційної політики. Згодом обійняв посаду заступника глави Департаменту економіки та інвестицій КМДА. У 2013 році очолив це відомство.

У 2016 році Микола Поворозник став заступником керівника КМДА, а в 2017 році – першим заступником.

ІА "Вголос": НОВИНИ