В неділю, 26 червня, росіяни завдали ракетного удару по житловому багатоповерховому будинку у Києві. Внаслідок цього 27 мешканців довелось евакуювати.

Також з-під завалів будівлі дістали кількох осіб, серед яких 7-річна дівчинка та її мама. Загалом від удару загинула одна людина, а четверо постраждали.

Під час інформаційного телемарафону мер Києва Віталій Кличко розповів про подальшу долю мешканців зруйнованої дев'ятиповерхівки.

За його словами, всім постраждалим запропонували надати тимчасове житло, проте вони відмовились від цієї пропозиції.

Тепер мешканці будівлі, в яку прилетіла ракета, живуть у своїх родичів чи знайомих.

«27 людей евакуювали. Ми запропонували кожному з них надання даху над головою, але всі вони, чи хто у знайомих, хто у родичів, відмовились від цієї пропозиції», - сказав мер.

Кличко додав, що рятувальники продовжують розбирати завали. Після цього почне працювати комісія, яка обстежить будинок і надасть висновки щодо можливості його подальшої експлуатації.

Вголос раніше писав, що у неділю, 26 червня, російські окупанти продовжили завдавати масовані ракетні удари по території України.

Під час одного із таких нападів рашисти влучили в житловий будинок у Києві.

Унаслідок вибуху поранення отримали шість осіб. Також під завалами знайшли тіло одного загиблого. У лікарню потрапили  четверо осіб, серед яких 7-річна дівчинка. Ще двоє осіб залишилися майже неушкодженими та лікуватимуться амбулаторно.

Щодо прооперованої дитини, то медики провели операцію та оцінюють її стан як стабільний. Життю дівчинки нічого не загрожує. Її матір перебуває у стані середньої тяжкості.

ІА "Вголос": НОВИНИ