Мер Києва Віталій Кличко запевняє, що сьогодні приводів для паніки в столиці немає, місто живе і працює.

Про це повідомляє Кличко у Telegram.

Сьогодні приводів для паніки немає. 

Ми маємо бути готові до різних варіантів розвитку подій, хоча й розраховуємо, що найгіршого не станеться. Київ живе і працює. Витримка і воля кожного з нас – це те, що ворогу знищити не вдалося і не вдасться, - заявив Кличко.

В ситуації війни потрібно мати плани на випадок різних сценаріїв розвитку подій.

Готуючись до зими, ми закупили, залучили від іноземних партнерів і продовжуємо закуповувати генератори, теплові пушки, облаштовуємо теплопункти, убезпечуємо об‘єкти критичної інфраструктури. Ми робимо, все, що можемо, аби забезпечити життєдіяльність столиці в цих складних умовах. Але ворог підступний і цинічний. Росія чинить геноцид – зокрема, намагаючись спричинити колапс в енергетичній сфері України. Комунальники, енергетики зосереджено і оперативно усувають пошкодження мереж, роблять все, щоб мешканці мали критично важливі послуги, - переконує міський голова Києва.

Мер Києва Віталій Кличко не виключив сценарію повного блекауту в Києві за відсутності електроенергії, тепла, води і зв’язку та закликав киян підготувати необхідні запаси й продумати можливість тимчасового переїзду за місто. Пізніше The New York Times з посиланням на голову Департаменту муніципальної безпеки КМДА Романа Ткачука писало, що з Києва планують евакуювати 3 мільйони людей у разі повного блекауту.

Нагадаємо, сьогодні уночі рашисти обстріляли Запоріжжя. Внаслідок атаки одна людина загинула.

ІА "Вголос": НОВИНИ