Голова МЗС Павло Клімкін в ексклюзивному інтерв'ю назвав «комічною історією» конфлікт з президентом Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє «Главком».

4 червня під час візиту до Брюсселю Володимир Зеленський повторив слова Петра Порошенка, сказані п’ятим президентом 18 травня.

Після того, як абзац із виступу Порошенка потрапив до тексту виступу Зеленського, в Офісі президента навіть жбурляли принесеними з МЗС паперами і емоційно казали, що МЗС створює диверсію.

Клімкін вважає цю історію «реально забавною і комічною».

За словами дипломата, схожий текст готувався до одного із заходів, де мав виступати Порошенко, але тоді його не використали.

«Я до цього ставлюся з посмішкою», - каже дипломат.

Міністр зазначив, що у Міністерстві закордонних справ є своя система підготовки документів і пропозицій.

Клімкін пояснює, що ця система відпрацьована і діє вже багато років. Він зазначив, що якщо читатиме кожен текст, то, крім цього, нічого робити не буде.

За словами міністра, відео заяви Зеленського про нього дивився не «в прямому ефірі, а потім, коли вже сказали».

«Головне відчуття - я нічого не зрозумів. Тому я сформулював свою відповідь і на цьому поставив для себе крапку», - заявив Клімкін.

За словами міністра, він хотів піти у відпустку одразу після інавгурації, але пробув у ній тільки сім днів, бо «почався вир подій - судові позови проти РФ, трибунал, Молдова і багато іншого».

Клімкін наголосив, що була комунікація з Офісом президента на робочому рівні в контексті підготовки візитів. Але не було - із Зеленським особисто. Він зазначив, що президент має право обирати, з ким йому комунікувати.

Як писав «Вголос», українська може стати однією з офіційних мов ООН. За словами Клімкіна, наша держава, як один із засновників ООН, може запропонувати відповідну ініціативу.

ІА "Вголос": НОВИНИ