У Генеральній прокуратурі України заявляють, що клопотання про тримання під вартою колишнього народного депутата Надії Савченко й екскерівника Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана досі не розглянуте, хоча подане до суду ще 7 травня 2019 року.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Зазначається, що 7 травня 2019 року прокурорами заздалегідь, до початку підготовчого судового засідання, до Броварського міськрайонного суду Київської області подані клопотання про застосування до обвинувачених запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, які досьогодні судом не розглянуті.

У ГПУ наполягають на арешті Савченко і Рубана, «враховуючи наявність обґрунтованого обвинувачення у вчиненні ними тяжких й особливо тяжких злочинів», ризиків, що вони можуть переховуватися від суду, впливати на свідків чи перешкоджати провадженню іншим чином.

Генеральна прокуратура заявляє, що можливість запобігти цим ризикам шляхом застосування більш м’яких запобіжних заходів, окрім як тримання під вартою, відсутня.

Нагадаємо, Генпрокуратура 18 жовтня оголосить підозру ексзаступнику секретаря Ради з нацбезпеки й оборони та нинішньому президенту корпорації «Богдан» Олегу Гладковському за трьома епізодами.

ІА "Вголос": НОВИНИ