У середу в Харкові триває прощання з Геннадієм Кернесом. Мер міста помер 17 грудня після ускладнень, які спричинив коронавірус.

Відспівування політика вже відбулось, у Харківському національному академічному театрі розпочалась церемонія прощання.

В будівлі зібралось чимало політиків, які вирішили попрощатись з померлим.

Зокрема, прибув мер столиці Віталій Кличко. Також присутні скандальний екснардеп Євген Мураєв, колишній мер Харкова Михайло Добкін, народний обранець Вадим Новинський. Приїхав і Павло Фукс – бізнесмен та близький друг Кернеса.

У фойє театру та на вулиці вишикувались довжелезні черги, багато людей хочуть провести Кернеса в останню путь.

Прощання з політиком триватиме до 13 години, згодом Геннадія Кернеса поховають.

Що відомо про Кернеса:

Кернес лікувався від коронавірусної хвороби в одній із берлінських лікарень. Недуга дала ускладнення на організм, побороти наслідки COVID-19 політику так і не вдалось.

На лікування COVID-19 Кернеса відправили у Німеччину в середині вересня. Медики повідомляли, що у політика були сильно уражені легені та серце. Фахівці побоювались транспортувати Кернеса за кордон, однак його стан продовжував погіршуватись, зволікати не було часу.

Повноваження мера Харкова доручили секретарю міської ради Олександру Новаку.

На початку жовтня Фукс оприлюднив інформацію про те, що тест Кернеса на коронавірус показав негативний результат. Після проведення місцевих виборів його визнали новим міським головою. За Кернеса віддали голоси 60,34 % виборців.

Минулого тижня від Харківської міської ради надійшло повідомлення про те, що самопочуття мера міста різко погіршилось. У Кернеса відмовили нирки, потрібен гемодіаліз.

Варто зазначити, що Геннадій Кернес був мером Харкова з 2010 року. Шість років тому на його життя здійснили замах. Під час пробіжки Кернес отримав вогнепальне поранення в спину. Після цього він почав пересуватись на інвалідному візку.

Читайте більше актуальних новин від Вголосу:

ІА "Вголос": НОВИНИ