Про це він сказав, коментуючи вигляд оновленого фасаду будівлі театру на Подолі, який викликав величезний резонанс серед киян, передають Українські Новини.

Мер зазначив, що в цьому випадку має місце невідповідність нормам - підрядник не врахував рекомендації містобудівної ради, які стосувалися проекту реконструкції фасаду будівлі. Також проект не був представлений громадськості, що необхідно було зробити, коли мова йшла про Андріївський узвіз.

"Архітектурний ансамбль Андріївського узвозу - знакової, історичної вулиці - повинен бути збережений! Без урахування думки фахівців та узгодження з громадськістю ця будівля не буде здана в експлуатацію. Потрібно доопрацювати зовнішній вигляд будівлі, щоб він не вибивався з ансамблю будинків на узвозі, і мають бути враховані рекомендації містобудівної ради", - наголосив Віталій Кличко.

Як відомо, у Києві на Андріївському узвозі під час церемонії відкриття розпочався мітинг киян проти появи в історичній частині міста будівлі у вигляді чорного куба.

За їхніми словами, нова будівля псує весь зовнішній вигляд Андріївського узвозу, будівлі якого є історичною візитівкою столиці.

Нагадаємо, У мережу виклали відео відкриття скандальної будівлі «Театру на Подолі» зведеної на Андріївському узвозі, яка викликала бурхливе гнівне обговорення серед киян.

ІА "Вголос": НОВИНИ