Суд стягнув з Департаменту економіки та інвестицій КМДА на користь ТОВ «ВІК LTD» 8,68 млн грн сплаченого пайового внеску та 132 тис судового збору за рахунок коштів бюджету міста Києва. Про це свідчить рішення Господарського суду м. Києва від 12 жовтня, передають Наші гроші.

У лютому 2008 року Головне управління економіки та інвестицій КМДА і ТОВ «ВІК LTD» уклали договір пайової участі у створенні соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури Києва у зв’язку із будівництвом офісно-готельного, житлового та розважального-спортивного комплексу з підземною автостоянкою по вул. Грушевського, 36 у Печерському районі.

Відповідно до договору, розмір пайового внеску становив 102 млн грн. Забудовник мав сплатити цю суму протягом 2008-2011 рр. У результаті компанія у 2008-му сплатила 8,68 млн грн пайових внесків.

Ділянку площею 1,99 га, де планувалося будівництво, фірма купила у 2008 році на підставі рішення Київради.

Як встановив суд, ця ділянка у подальшому вибула з власності «ВІК LTD» і з 14.03.2013 її власником є «Укргазбанк».

Суд дійшов висновку, що вибуття з власності «ВІК LTD» ділянки позбавило фірму того, на що вона розраховувала при укладенні договору пайової участі та є істотною зміною обставин і тому є підставою для розірвання спірного договору пайової участі.

Нагадаємо, у 2010 році столичний госпсуд, рішення якого залишила без змін апеляція, в рахунок погашення заборгованості по кредиту ПП «Веселка 2007» перед «Укргазбанком» у розмірі 300 млн грн стягнув з поручителя – ТОВ «ВІК LTD» предмет іпотеки: приміщення і споруди спортивного клубу ВО «Завод Арсенал» та ділянку на вул. Михайла Грушевського, 36.

З кінця 2019 року власником і керівником ТОВ «ВІК LTD» є Максим Кутовий.

Раніше у 2007-2012 рр власниками «ВІК LTD» були ТОВ «Нова Ера», ТОВ «Українські будівельні інвестиції» і ТОВ «ПГ-Сервіс» Геннадія Поліщука, екс-голови правління «Укргазбанку», голови правління «Київміськбуду-1 ім. М.П.Загороднього», екс-помічника нардепа Василя Горбаля. У подальшому у 2012-2019 рр в різний час власниками фірми були Олена Палюх, компанія «Ренгоут Лімітед», ТОВ «Українська фінансова мережа» і ТОВ «Український нафтопродукт».

Вказану ділянку 1,99 га нині орендує ТОВ «Мелетія». У 2018 КМДА провело конкурс із залучення інвестора до реалізації проекту «Облаштування парку з об’єктами спортивної інфраструктури на вул. Михайла Грушевського, 36», переможцем якого стало ТОВ «Мелетія». Цю компанію у 2017 році заснував Вячеслав Фігурний з Обухова. Надалі у 2019 році власником фірми став АТ «ЗНВКІФ «Навіс», до якого у 2020 році приєдналася Ольга Бальберт, співвласниця ТОВ «Спортивний клуб «Київ». У червні цього року замість ЗНВКІФ «Навіс» власником ТОВ «Мелетія» разом із Ольгою Бальберт навпіл стало ТОВ «Меридіан Інвест», кінцевим бенефіціарним власником якого значиться Тетяна Павленко.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ