Про це в неділю, 3 грудня, повідомила газета ЦК Трудової партії Кореї «Нодон сінмун», передає DW.

Повідомляється, що Північна Корея в світлі спільних маневрів США і Республіки Корея, починаються 4 грудня, нагадала Вашингтону, що подібні кроки з його боку загрожують початком ядерної війни.

Пхеньян сприймає п’ятиденні військово-повітряні навчання Vigilant Ace в тихоокеанському регіоні як «явну і всебічну провокацію проти Корейської Народно-Демократичної Республіки». Відповідальність за можливу ескалацію конфлікту КНДР покладає на Сполучені Штати, які називає «розпалювачем війни».

Повітряні маневри Vigilant Ace – найбільші з тих, що коли-небудь проводилися Вашингтоном і Сеулом. У них задіяні близько 12 тис. американських військовослужбовців, понад 230 бойових літаків, включаючи багатоцільові винищувачі п’ятого покоління Lockheed Martin F-22 Raptor і бомбардувальники Lockheed Martin F-35 Lightning II.

Нагадаємо, Пхеньян 28 листопада здійснив черговий запуск балістичної ракети. Вона була випущена в напрямку Японського моря і впала за 250 кілометрів від узбережжя Японії. У НАТО і ЄС засудили нові ракетні випробування Північної Кореї. Генсек ООН Антоніу Гутерріш закликав Пхеньян «утриматися від подальших дестабілізуючих кроків».

ІА "Вголос": НОВИНИ