Народний депутат України від «Європейської солідарності» Микола Княжицький прийшов на пленарне засідання Львівської міської ради у четвер, 28 травня, й закликав владу Львова почати роботу над проблемами міста.

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

«Коли в інших регіонах відбувається спад захворюваності, у Львові, на жаль, захворюваність зростає. У чому причини? По-перше, у Львові завжди менше тестували. Коли я їздив Україною з гуманітарною допомогою від фонду Порошенка і приїздив у різні райони Львівщини, бувало, що ні одного тесту не було проведено. Тоді спеціалісти говорили, що Львівщина була однією з останніх за рівнем тестування в Україні. Зараз почали тестувати, але тестів не вистачає. Ми були вчора в лікарнях львівських, люди чекають на результати по 10 днів. Тому, очевидно, нам треба думати, що робити із ситуацією, яка складається у Львові.

До Львова приїжджає велика кількість людей, зокрема заробітчан. Такі виклики, які стоять сьогодні перед Львовом, не стоять більше ні перед яким містом в Україні. Це треба усвідомлювати. Але коли я говорю з львівськими політиками, депутатами, підприємцями, я не відчуваю цього усвідомлення. Треба розуміти, що пандемія найбільше б'є по ринковому пласту. Люди, які у Львові заробляли з туризму і ресторанів, дуже багато, у відсотковому співвідношенні - найбільше в усій Україні. І це не тільки ненадходження у бюджет, це і безробіття. Тому настав час для серйозної розмови», - зазначив Микола Княжицький.

Княжицький розкритикував міського голову за те, що він не співпрацює з депутатами Верховної Ради від Львівщини, а натомість займається другорядними справами.

«Мені дуже прикро, що ми, депутати ВРУ, не маємо жодного зв'язку з владою Львова, так як це є в інших містах. До мене не було жодного прохання ні від міського голови, ні від міської ради про прийняття тих чи інших законів, які могли б допомогти місту. Хоча насправді існує група »Львівщина«, яка активно працює. Коли виступає єдиний депутат від »Самопомочі« з Львівської області і каже, що треба прийняти закон, відповідно до якого головний архітектор не буде узгоджувати висотність і проекти забудов в історичному центрі міста, хіба це головне питання для Львова? Це дивно! Ми, депутати від Львівщини, відкриті до співпраці, ми хочемо співпрацювати, щоб законодавчо забезпечити і вирішити ті проблеми, які є з економічною ситуацією і з епідеміологічною ситуацією», - зазначив нардеп.

Княжицький закликав Садового забути про піар і відповідально поставитися до інтересів львів'ян:

«Може, не треба купувати автобуси чи тролейбуси в Білорусі, а купувати на »Електроні«? Може, не треба віддавати реверсну дотацію в Київ, а ініціювати, щоб лишити її тут? Давайте разом вирішимо і об'єднаємося, щоб ми рухалися вперед, а не лише займалися піаром та критикою один одного. Тут нас не ділять партії чи погляди. Це життя львів'ян! І до цього треба підходити відповідально».

Пряму трансляцію засідання ЛМР проводить телеканал НТА:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ