До 14:00 на Львівщині графіків знеструмлення не застосовуватимуть.

Про це повідомляє Львівобленерго.

Натомість з 14:00 до 23:00 діятимуть графіки погодинних відключень.

«Просимо всіх раціонально використовувати електроенергію. Не вмикайте прилади, в яких немає нагальної потреби, а енергоємні пристрої за необхідності використовуйте після 23 годин», - говориться у повідомленні. 

Водночас як повідомили в Укренерго, станом на 11:00 3 січня завдяки теплій погоді споживання в Україні знижене. Електростанції виробляють достатньо електроенергії для покриття навантаження. Крім цього, через ясну погоду у ранкові та денні години підвищене виробництво електроенергії сонячними електростанціями. Тому обмеження споживання до 14:00 не застосовуються. 

Але на вечір прогнозується поступове зростання споживання. Тому диспетчерський центр Укренерго довів ліміти споживання до областей на другу половину доби з метою забезпечення балансу в енергосистемі.

Ворог знову завдав ударів по енергооб'єктах на сході та півдні країни. На жаль, є пошкодження в розподільчих мережах. Ремонтні роботи та відновлення живлення будуть проведені відразу після отримання відповідних дозволів військових. 

Читайте також у «Вголосі»: у Львові прилаштовують цуценя, яке відібрали у живодерів

ІА "Вголос": НОВИНИ