У м. Львові, на місці поховання російського розвідника Миколи Кузнецова,  виявили підкоп.

Про це «Вголосу» повідомили інсайдерські джерела.

За попередніми даними, на місце виїхала група з представників Нацполіції, аби з’ясувати обставини події.

Як стало відомо редакції, цей інцидент може свідчити про спроби проросійських сил викрасти прах похованого росіянина, оскільки численні прохання Росії щодо повернення родичам та вивезення в Росію останків закінчились відмовою української сторони.

Зазначимо, що у лютому цього року мерія Львова відмовилася повернути родичам радянського розвідника Миколи Кузнєцова останки загиблого для перепоховання. Також протягом декількох років надгробок загиблого неодноразово зазнавав посягань ласих до надмогильної атрибутики злочинців. Проте керівництво Львова послалося на те, що вирішувати такі  питання повинні правоохоронні органи та МЗС України. При цьому, як альтернативу, російській стороні запропонували обміняти прах росіянина на затриманих в РФ українців, проте у країні-агресора не погодилися.

Варто зауважити також, що це питання протягом останнього часу стало вкрай заполітизованим, зокрема, "Опозиційна платформа  - За Життя» вимагає у влади зняти заборону на передачу праху Миколи Кузнецова його родичам. Відповідне звернення ОПЗЖ нещодавно скерувала Президенту Володимиру Зеленському з вимогою втрутитись у ситуацію та розблокувати процес, який, на їхню думку, ганьбить український народ.

ІА "Вголос": НОВИНИ