Зі слів завідувачки відділення інтенсивної терапії Львівської лікарні швидкої допомоги, Наталії Матолінець, ситуація з хворими на Covid-19 у Львові насправді трагічна. Міська лікарня швидкої допомоги переповнена.

Про це вона повідомила в прямому ефірі програми «Говорить Великий Львів» на телеканалі NTA.

«Станом на ранок 28-го жовтня Львівська лікарня швидкої допомоги має 450 пацієнтів: за цю добу поступило 56, а виписалось лише16. Загальна кількість госпіталізованих збільшується разом і з кількістю хворих, які потребують інтенсивної терапії. Всі 56 пацієнтів, які потрапили сьогодні в лікарню з ковідом, потребують інтенсивної терапії. Найстрашніше те, що за всіма цими цифрами стоїть життя людей», - розповідає Наталія Матолінець.

Зі слів медекспертки, єдиний спосіб зупинити епідемію хворих -  колективно вакцинуватися.

«Епідемія прогресує, сьогодні в лікарні 35 хворих на апаратах штучної вентиляції легень і потребують цілодобового догляду. Якщо така динаміка збережеться ще тиждень - на Львів чекає повний медичний колапс, попри всі зусилля на всіх рівнях медиків», - спрогнозувала  Наталія Матолінець, завідувачка відділення інтенсивної терапії Львівської лікарні швидкої допомоги.

ІА "Вголос": НОВИНИ