Візит держсекретаря США Блінкена свідчить про стурбованість наших міжнародних партнерів ситуацією навколо України. Так вважає народний депутат від ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк.

Про це він розповів у прямому етері ток-шоу «Говорить Великий Львів» на телеканалі NTA.

Коли прилітає позапланово держсекретар Сполучених Штатів, – це серйозний знак.

«Це знак стурбованості нашими міжнародними партнерами ситуацією навколо України,  – каже Цимбалюк. – Це знак підтримки українського народу, що має велике значення. І третє – не про все було сказано публічно, але однозначно говорилося про дії української влади щодо виконання антикорупційної політики».

Пан Блінкен закликає до єдності українське суспільство. А Зеленський, на думку депутата, постійно знижує градус небезпеки, говорячи, що в нас усе добре, – розвідка краща, не треба сіяти паніку, немає потреби скуповувати продукти тощо.

«Бачу у виступі президента знову пошук винних, а не прагнення єдності нації. Зеленський мав би чесно розповісти про реальну ситуацію в країні і те, що зроблено владою. Правда потрібна для того, щоб кожен громадянин спав спокійно, бачив майбутнє і знав як діяти, якщо, не дай Боже, буде війна. Парламенти європейських держав вже давно зібралися і розглядали питання ситуації в Україні, крім українського парламенту. Звертаюся до президента з пропозицією хоча б один раз запросити до себе лідерів парламентських фракцій і поспілкуватися в закритому режимі. Але йому легше демонструвати, що все під контролем, аніж вирішувати проблеми», – підсумував Цимбалюк.

ІА "Вголос": НОВИНИ