Під час наступальної операції ворог просунувся лише на 5-7 кілометрів на півночі Харківської області і на 15 км на Покровському напрямку. Поточний наступ російських окупантів може завершитися приблизно восени.

 

Про це повідомляє військовий експерт Павло Нарожний.

Оцінюючи російську наступальну кампанію експерт зазначає, що бронетехніка ворога використовується в дуже малій кількості.

Наш Генштаб рапортує про знищення 10-13 танків. Це обмежений наступ, який орієнтований на підтримку напруження і динаміки бойових дій. Жодних масштабних операцій, які передбачали б застосування великої кількості бронетехніки не має.

За його прогнозом, поточний наступ ворога завершиться приблизно восени. Є декілька причин, чому так станеться.

"Перша – військо поповниться новими мобілізованими. Зараз ворог просувається, тому що у Збройних силах не вистачає людей. Навчання, злагодження та інші заходи завершаться, і приблизно восени військові потраплять на фронт. Друга причина полягає в тому, що повинна з'явитися можливість протистояти російським керованим авіаційним бомбам. Ворог застосовує велику кількість КАБів, і відповіддю на цю загрозу повинні стати ЗРК Patriot і винищувачі F-16, які ми отримаємо",

- сказав він.

ІА "Вголос": НОВИНИ