Метеорологічна весна, за прогнозами синоптиків очікується у другій декаді березня. У першій половині сезону синоптики прогнозують нестійку погоду.

Про це розповіла синоптикиня «Укргідрометцентру» Наталія Птуха.

За її словами, метеорологічна весна настає, коли середньодобова температура кожної метеостанції кілька днів поспіль – від 3 до 5 діб – перевищує 0 градусів.

«Ось це означає прихід метеорологічної весни. Поки що вона ще не почалася. І хоча найближчим часом можуть бути певні підвищення температури, але наскільки ця ситуація буде стабільною, наразі складно сказати», – розповіла Птуха.

Вона зазначила, що у березні середньомісячна температура очікується на рівні 2-7 градусів тепла на всій території України. Це на 2 градуси вище за норму.

"В принципі, фахівці прогнозують, що вся весна загалом на території України буде на 1-2 градуси вище за цю нову кліматичну норму, яка в нас обчислюється з 1991 року по 2020-й. А якщо порівнювати зі старими кліматичними нормами, які обчислювалися з 1961-го по 1990 рік, то вийде взагалі на 2-3 градуси вище. Весна досить тепла у нас", – пояснила Птуха.

Вона наголосила, що у березні синоптики не прогнозують надзвичайних явищ чи сильних опадів.

Читайте за темою: У п’ятницю в Україні різко потепліє, синоптики оновили прогноз

 

ІА "Вголос": НОВИНИ