Компанія, кінцевим власником якої є Сергій Івах, придбала комунальні приміщення на 310 кв. м. на аукціоні. Серед його умов - розмір мінімального кроку підвищення ціни у 0 грн та 0%.

Відповідну інформацію опублікували на порталі Prozorro.Продажі. Приміщення на першому поверсі за адресою проспект В. Чорновола буд.55 виставило на аукціон управління комунальної власності Львівської міськради. 

За результатами торгів нежитлові приміщення площею 310 кв. м. придбало за 4 225 320 грн ТзОВ «Діамант Аурум». Як свідчить система YouControl, його кінцевим бенефіціарним власником Сергій Івах, що вже другу каденцію, від 2015-го року є депутатом Львівської міської ради.

Зауважимо, що в ЛМР Сергій Івах очолює комісію комунального майна, ресурсів, та історичного середовища. З 16 лютого по 15 липня цього року він також працював як начальник управління майном Львівської обласної ради (ЛОР). Таким чином, в цей час депутат поєднував керування комунальним майном області та міста. 

На посаді очільника управління майна Львівської облради Сергій Івах запам'ятався зокрема політикою оптимізації медичної сфери. Як повідомила у коментарі для ZAXID.NET директорка Львівського ОХМАТДИТу Олександра Бурда, управління майном ЛОР видало розпорядження про скорочення штату лікарні. Втім, за словами самого Сергія Іваха, мова йшла не про розпорядження, а про лист з проханням надати інформацію про кроки, вжиті для оптимізації. 

Без житла та авто

Зауважимо, що попри коштовні інвестиції у нерухомість з боку його компанії, сам Сергій Івах за минулий рік отримав вкрай невеликий дохід. У його декларації вказано 994 грн, отриманих в якості загального місячного (річного) оподаткованого доходу від Приватбанку. Крім того, Сергій Івах не має також власного житла та авто.

Додамо, що  голова комісії комунального майна ймовірно не довіряє банківській системі, адже тримає на рахунках 994 грн.  Водночас готівкою Сергій Івах зберігає 55 200 євро, 85 800 доларів і 1 500 270 грн. У гривневому еквіваленті загальна вартість цієї валюти станом на 16.11.2021 становить понад 5,4 млн грн. 

ІА "Вголос": НОВИНИ