Чоловік назвав події, що відбуваються в Україні геноцидом та зараз зі зброєю в руках захищає від окупантів Харків.

Колишній військовий країни-агресорки засудив війну в Україні та на знак протесту спалив російський паспорт. Зараз він зі зброєю в руках захищає Харків від окупантів.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Чоловік переїхав в Україну у 2014 році після анексії Криму та вторгнення РФ на Донбас. До цього він понад 5 років служив в сухопутних військах РФ. Нещодавно працівники ДБР опитали росіянина в межах перевірки інформації про діяльність осіб, які потенційно можуть становити загрозу національній безпеці.

Зараз чоловік жорстко засуджує путінський режим і його агресію. Крім того, він вступив до територіальної оборони та зі зброєю у руках захищає Харків від російських загарбників. Чоловік заявив, що Росія не проводить «спецоперацію» в Україні, а розв'язала криваву війну. Він назвав дії РФ геноцидом українського народу.

«Це зовсім не спецоперація - це геноцид українського народу. Тому я не хочу мати нічого спільного з Росією, і як символ цього знищую свій паспорт РФ», - заявив він.

 

Як писав «Вголос», шанси на те, що Україна найближчим часом стане кандидатом на вступ до Європейського союзу, невеликі. ЄС може обмежитися тим, що назве її потенційним кандидатом.

Додамо, сили спеціальних операцій ЗСУ продовжують ефективно застосовувати дрони-камікадзе проти російських окупантів.

ІА "Вголос": НОВИНИ