Подільський районний суд Києва оголосив колишнього голову Конституційного суду України (КСУ) Олександра Тупицького в міжнародний розшук.

Про це повідомляє у Telegram Офіс генпрокурора.

Повідомляється, що Тупицький звинувачується у скоєнні низки кримінальних злочинів проти правосуддя. А 17 березня в умовах воєнного стану він без законних підстав виїхав з України. За даними слідства, голова КСУ перетнув кордон в районі пункту пропуску «Косино» (Закарпатська область) без проходження прикордонного та митного контроля.

На даний момент Тупицький знаходиться в Австрії.

За що судять Тупицького

Подільський районний суд Києва отримав обвинувальний акт щодо нього в травні 2021 року. За даними слідства, в жовтні 2018 року Тупицький, діючи в інтересах колишнього голови Вищого господарського суду Віктора Тетякова, підкупив свідка, щоб той відмовився від дачі свідчень у справі про рейдерство активів Зуївського енергомеханічного заводу (з 2014 року на окупованій частині Донецької області).

Крім того, Тупицький у 2018-2019 роках неодноразово надавав слідчому у цій же кримінальній справі завідомо неправдиві свідчення, намагаючись штучно створити докази захисту щодо особливо тяжкого злочину (ч.2 ст. 386 ст. України

Додамо, через війну Росії проти України всьому світу загрожує катастрофічне зростання цін на продовольство. Наближення катастрофи стане очевидним вже в липні.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ