Контррозвідка СБУ завершено досудове розслідування щодо експосадовця Адміністрації Президента України та Апарату Ради національної безпеки й оборони. Його обвинувачують у державній зраді.

Про це Служба Безпеки України проінформувала на власному вебпорталі. 

"Встановлено, що він передавав представникам іноземної спецслужби секретну інформацію про вищі органи влади", - повідомляють у спецслужбі.

За даними контррозвідки, експосадовець був завербований розвідкою неназваної іноземної країни і вчиняв дії, що шкодили державній безпеці України. Як стверджують у СБУ, його закордонних замовників цікавили відомості держтаємниці, до яких він мав допуск і фактичний доступ.

Наразі колишньому чиновнику вручено обвинувальний акт. Матеріали кримінального провадження за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України направлено до суду. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років.

З огляду на таємницю слідства, особисті дані колишнього чиновника наразі невідомі. 

Нагадаємо, нещодавно «Вголос» писав, що ряд громадських активістів, а також нардеп Андрій Поляков звернулись до СБУ з вимогою перевірити фінансування компанією БРСМ-нафта діяльності Московського Патріархату на території України. 

ІА "Вголос": НОВИНИ