Екснардепу зі «Слуги народу» Олексію Ковальову, який зрадив Україну та перейшов на бік Росії, повідомлено про підозру.

Про це повідомляє «Вголос» із посиланням на пресслужбу ДБР.

Генпрокурор на підставі зібраних ДБР доказів повідомила колишньому парламентарю про підозру.

«У ході розслідування встановлено, що на початку липня цього року Олексій Ковальов обійняв посаду заступника голови у незаконно створеному окупаційною адміністрацією держави-агресора - »уряді Херсонської області".

Також народний депутат 8 червня 2022 року на своїй сторінці у соціальній мережі розмістив публікацію про нібито інтеграцію до країни-агресора частини України з метою здійснення впливу на громадськість та маніпуляцію свідомості", - йдеться в повідомленні.

Дії екснардепа кваліфіковано за ч. 2 ст. 111 (державна зрада в умовах воєнного стану), ч. 1 ст. 111-1 КК України (пособництво державі-агресору), за що передбачено покарання до 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, пресслужба Державного бюро розслідувань зазначила, що Офіс Генерального прокурора порушив кримінальне провадження проти Ковальова за статтею про колабораціонізм ще у квітні. Так, слідчі встановили, що нардеп реалізує харчову продукцію, вироблену через підконтрольні йому підприємства, на окупованій території Криму, а також купляє в росіян паливно-мастильні матеріали для своєї техніки.

Крім того, нардеп сприяє розміщенню російських військових у приміщенні санаторію в місті Гола Пристань на Херсонщині, яке перебуває в межах виборчого округу колаборанта.

22 червня стало відомо, що авто Ковальова підірвали партизани. Зрадника госпіталізували в лікарню окупваного Криму.

ІА "Вголос": НОВИНИ