Неподалік Львова зіткнулись автомобіль та потяг.

Про це повідомляє Поліція Львівської області.

Дорожньо-транспортна пригода сталась 6 лютого близько 14.00 на залізничному переїзді у селищі Брюховичі.
 
Як попередньо встановили правоохоронці, водій автомобіля «Тойота Корола», 19-річний львів’янин, ігноруючи сигнал світлофора, виїхав на залізничний переїзд, внаслідок чого відбулось зіткнення з вантажним потягом.
 
На щастя, потерпілих внаслідок події немає.
 
Поліцейські склали щодо водія легковика адміністративний протокол за ст.124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року.
 
Нагадаємо деякі положення ПДР в частині руху через залізничні переїзди:
20.2. Під'їжджаючи до переїзду, а також починаючи рух після зупинки перед ним, водій зобов'язаний керуватися вказівками і сигналами чергового по переїзду, положенням шлагбаума, світловою та звуковою сигналізацією, дорожніми знаками і дорожньою розміткою, а також переконатися в тому, що не наближається поїзд (локомотив, дрезина).
20.3. Для пропуску поїзда, що наближається, і в інших випадках, коли рух через залізничний переїзд заборонено, водій повинен зупинитися перед дорожньою розміткою 1.12 (стоп-лінією), дорожнім знаком 2.2, шлагбаумом чи світлофором так, щоб бачити сигнали, а якщо засоби організації дорожнього руху відсутні - не ближче 10 м до найближчої рейки.
20.5. Рух через переїзд забороняється, якщо:
в) увімкнено заборонний сигнал світлофора чи звуковий сигнал незалежно від наявності та положення шлагбаума;
ґ) до переїзду в межах видимості наближається поїзд (локомотив, дрезина).
 
Читайте також у «Вголосі»: на Львівщині затримали авто з ліками російського виробництва. 

ІА "Вголос": НОВИНИ