Колишній виконавчий директор групи компаній «Нафтогаз України» Юрій Вітренко, заявив, що його команда попереджала керівництво компанії про можливі збитки, але їх висновки не взяли до уваги.

Про це  він написав на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, що компанія  «Нафтогаз України» нещодавно повідомила, що чистий збиток за перше півріччя 2020 року становить 11,5 млрд грн.

Вітренко прокоментував дану ситуацію наступним чином: «Мої коментарі? Коли я займався стратегією «Нафтогазу», ми не «планували» збитки. При цьому ми попереджали, що так може бути, пропонували конкретні кроки, щоб так не сталося. Нас не послухали і навпаки звільнили.».

Крім того, він додав, що зважаючи на поточну ситуацію «Нафтогаз» має брати до уваги європейські реформи та протистояти Російській Федерації.

Вітренко наголосив, що для втілення всього вище зазначеного потрібні професіонали.

Щодо скандалів з “плановими збитками” та висновками Державної аудиторської служби про величезні порушення в Нафтогазі....

Опубліковано Юрій Вітренко - Yuriy Vitrenko Середа, 7 жовтня 2020 р.

Колишній директор групи компаній «Нафтогаз» підмітив, що були заплановані «збитки» і на наступні роки.

«І це при тому, що оптова ціна газу в Україні вища за європейську, а наші пропозиції про те, як її знизити в ринковий спосіб , а також як заробити для України більше 17 млрд доларів, не реалізуються. Так, мені неприємно бачити, що втрачає держбюджет і споживачі переплачують за газ.», - розповів Вітренко.

Він зауважив, що питання варто ставити керівництву компанії, наглядовій раді, прем'єр-міністру та президенту.

Читайте більше актуальних новин України та світу:

ІА "Вголос": НОВИНИ