В останні дні вересня Україну накриє новий циклон, який принесе дощі та похолодання. Однак на вихідних, 3-4 жовтня, погода знову покращиться, обіцяють синоптики.

Про це пише OBOZREVATEL.

Директор Укргідрометеоцентру Микола Кульбіда розповів, що через циклон із Балкан у західних, центральних і південних регіонах країни очікуються сильні опади. Утім, холодний фронт затримається у нас тільки до 2 жовтня.

"Погодні умови найближчими днями вкотре зміняться. Ми чекаємо протягом 29-30 вересня, а також 1 жовтня дощі практично на всій території України, але різної інтенсивності. Це відбудеться через циклон, який прийде до нас із Балканських країн і деякий час перебуватиме на території України. На Прикарпатті, а також у центральних і південних регіонах України очікуються сильні дощі, а найменше опадів буде на крайньому сході України", – пояснив Кульбіда.

За словами синоптика, атмосферний фронт принесе також зниження температури, оскільки буде хмарно і повітря не зможе досить прогрітися.

"У більшості регіонів температура коливатиметься в межах 11-16 градусів вище нуля, а на півдні підніметься до максимальної позначки – 14-18 градусів. Вплив циклону збережеться ще частково 2 жовтня, а починаючи з 3-4 жовтня очікується поліпшення погодних умов, зокрема відчутне підвищення температури", – уточнив Кульбіда.

Більше новин про погоду читайте за посиланням:

ІА "Вголос": НОВИНИ